Om de Langelandske Kunsttårne

Et samarbejde mellem kunstnere på Langeland og Langelands Elforsyning har resulteret i et unikt kunstprojekt, som gradvist har udviklet sig siden starten i 2003.

I dag er samarbejdet således udvidet med Langeland Kommune og Turist- og Erhvervsforeningen Langeland (TEL).

I anledning af Langelands Elforsyning's 100 års jubilæum i 2010 blev De Langelandske Kunsttårne udvidet til at omfatte 12 tårne.

Derved blev der basis for at definere projektet som:

"Danmarks længste kunstudstilling"

Ligeledes i 2010 blev "Fonden De Langelandske Kunsttårne" dannet - således at projektet nu lever sit eget liv med egen bestyrelse som bindeled mellem kunstnere, Langelands Elforsyning og TEL.

Folder med information om og oversigt over placeringen af De Langelandske Kunsttårne - guide til en anderledes og smuk tur rundt på Langeland.

"De 12 Langelandske Kunsttårne giver beskueren en kunstnerisk oplevelse, samtidig med at man oplever den langelandske natur på tæt hold. Fra Nord til Syd, fra Øst til Vest, bevæger man sig rundt i et kulturlandskab, samtidig med at man kan opleve kunsten i de 12 tårne i fred og ro. Tårnene er åbne hele året rundt. Turen rundt, vil altid byde på en ny oplevelse, som er forskellig for årstiderne og vejret. Denne helt unikke udstillingsform er enestående, og er foruden dette, Danmarks længste Udstilling.", skriver Bo Trolle.